Wuthering Heights: wat ik vond op We Heart It

Gisteren heb ik het boek Wuthering Heights uitgelezen. Nou kan ik daar meteen een review van posten (wat ik nog wel van plan ben hoor!), maar ik kan het ook eens anders aanpakken. Wat zijn nou de mooiste quotes of andere afbeeldingen van Wuthering Heights die ik in een korte zoektocht op weheartit kan vinden? Zeg nou zelf, het is toch geweldig om die quotes te lezen? Om überhaupt dat boek te lezen:). Wie o wie van jullie heeft het boek ook gelezen?

Het begin van mijn eigen bibliotheek…

Ja, ik heb al jaren een boekenkast. En de laatste paar jaar ben ik die in hoog tempo nog verder gaan opvullen. Kinderboeken? Huppa, uit de kast met die zooi! (nee, ik zou het niet durven om die tere boekenzieltjes zo te noemen in hun gezicht hoor) Afschreven boeken die ik heb gekocht van de bieb? Op naar zolder! Lelijke tweedehandsboeken die me niet al te zeer aan het hart lagen? Zelfde verhaal! En dan is je boekenkast nog vol?! Ja.

Mooie quotes bijhouden

Ik ben dol op mooie citaten uit boeken. Ik kan op weheartit pagina na pagina er naar kijken, op zoek naar de mooiste quotes. Ook op andere sites raken de mooie citaten me in het hart. In ieder (oké, in veel) boeken zitten mooie citaten, citaten die iedereen mooi vindt of citaten die jij persoonlijk mooi vindt omdat ze bijvoorbeeld betrekking op je persoonlijkheid of persoonlijke situatie hebben. Eerder kwam ik ze ook tegen en dan dacht ik: ‘Oh, dat staat er mooi!’ en las ik vorlijk weer verder. Maar de laatste tijd ben ik begonnen met mooie citaten voor mezelf op te slaan op m’n iPod.

Een eReader of toch niet?

De laatste paar weken is de gedachte steeds vaker bij me opgekomen: zou ik eigenlijk een eReader willen hebben? Is dat niet makkelijker? Bijvoorbeeld voor op vakantie of in de trein. De ebooks zijn vaak goedkoper dan de ‘gewone’ boeken en er zijn zelfs een boel gratis ebooks. Maar toch, het is niet alleen het geld dat me tegen houdt!

Het heerlijke gevoel van boeken in je boekenkast

Nee, helaas heb ik niet zoveel geld tot mijn beschikking… Dat betekent dat ik ook niet zoveel boeken kan kopen als ik zou willen en ik er ook meestal op let hoe duur een boek is voor ik het desbetreffende exemplaar koop. Als het boek me iets te duur is en niet een echte musthave is, dan zoek ik in de bieb of hij daar is. Maar toch, als je een boek uit de bieb haalt, dan lees je hem en breng je hem weer terug (of dat is ten minste de bedoeling :) ). Als je een boek koopt, staat hij in je kast, je kijkt er later nog eens naar en denkt: O ja! Dat was dat boek! Die was leuk!

Voor de lijst: De zwarte met het witte hart

In 1837 worden Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsjes, aan koning Willem I geschonken als onderpand voor de illegale slavenhandel van de Nederlandse regering. In Delft worden de zwarte jongens als Hollanders opgevoed. Terwijl Kwasi zich uit alle macht aanpast en een echte Nederlander wil worden, vecht Kwame om zijn Afrikaanse identiteit te behouden en op een dag te kunnen terugkeren naar zijn volk.

Informatieve boeken

Ik hou van informatieve boeken. Oke, niet alles. Boeken over vliegtuigen, planeten, technische dingen etc. kunnen me niks schelen. Maar als we bij geschiedenisboeken komen of oude kunst en architectuur: ik smelt helemaal weg. Al die mooie afbeeldingen in die boeken, al die interessante dingen die ik nog niet weet. Wat maakt het uit dat het soms nog een half jaar duurt voor ik het boek ga lezen? Het ziet er mooi uit en ik vind het interessant. Conclusie: ik wil het hebben.

Vervolg lang na eerste deel lezen

Soms heb je van die tijden, dat je als je deel één van een serie hebt gelezen, de volgende dag deel twee al hebt gekocht. Of om ook die ene dag niet te hoeven wachten, koop je van tevoren al de hele serie. Ben je van de bieb afhankelijk, dan kan het erg frustrerend zijn om te merken dat tien anderen voor jou het boek ook al gereserveerd hebben en dat het een half jaartje wachten voor je wordt.

Voor 9 uur besteld, morgen in huis!

Menig bol.com koper kent het wel denk ik. Op 2e pinksterdag had ik besloten om de eerste 4 boeken van A song of ice and fire te bestellen (Ja, de boeken van de serie A Game of Thrones!) op bol.com. Interesse? Klikt u hier. Nou was het voor 9 uur besteld, morgen in huis niet helemaal van toepassing op mijn toekomstige boeken.