Even snel

Dag lieve mensen! Ik ben de afgelopen weken echt super druk geweest en ben dat nog steeds. Vandaar dat jullie geen nieuwe posts voorbij hebben zien komen en ik laks ben geweest met het beantwoorden van mail. Maar ik ben niet van de aardbodem verdwenen hoor! Dat zeker niet. En ookal lees ik momenteel iets [...]

Wuthering Heights: wat ik vond op We Heart It

Gisteren heb ik het boek Wuthering Heights uitgelezen. Nou kan ik daar meteen een review van posten (wat ik nog wel van plan ben hoor!), maar ik kan het ook eens anders aanpakken. Wat zijn nou de mooiste quotes of andere afbeeldingen van Wuthering Heights die ik in een korte zoektocht op weheartit kan vinden? Zeg nou zelf, het is toch geweldig om die quotes te lezen? Om überhaupt dat boek te lezen:). Wie o wie van jullie heeft het boek ook gelezen?

Schrijven voor de eeuwigheid

Dit onderstaande citaat stamt uit het boek ‘Hoe word ik een goed historicus’ geschreven door de Griek (oké, Romein van Griekse afkomst) Lucianus. Dit boekje is bijna 1900 jaar oud, maar toch vind ik deze quote erg actueel. Het eerste wat me namelijk te binnen schiet bij deze quote is twilight en alle andere (young adult) vampier/weerwolf/en-andere-monsters boeken die je momenteel overal ziet.

Het begin van mijn eigen bibliotheek…

Ja, ik heb al jaren een boekenkast. En de laatste paar jaar ben ik die in hoog tempo nog verder gaan opvullen. Kinderboeken? Huppa, uit de kast met die zooi! (nee, ik zou het niet durven om die tere boekenzieltjes zo te noemen in hun gezicht hoor) Afschreven boeken die ik heb gekocht van de bieb? Op naar zolder! Lelijke tweedehandsboeken die me niet al te zeer aan het hart lagen? Zelfde verhaal! En dan is je boekenkast nog vol?! Ja.

Back to school

Jep, het is zover. De zomervakantie is over. Sommigen van jullie hebben misschien maar drie weken vakantie gehad, anderen zijn alweer twee weken begonnen met school en weer anderen beginnen deze week weer. Ik ben afgelopen week begonnen en ik vind school opzich altijd wel leuk. Ben tevreden met de vakken die ik heb gekozen, zie m’n vrienden dan weer en klets weer helemaal bij. Maar toch vind ik het altijd jammer dat je zoveel vrije tijd inlevert (hoe moet je anders leren? Je stopt het boek onder je kussen en de volgende dag weet je alles?) Dit wordt wel mijn laatste jaartje op de middelbare school. Nog één jaar knallen en dan op naar de universiteit:)!

Mooie quotes bijhouden

Ik ben dol op mooie citaten uit boeken. Ik kan op weheartit pagina na pagina er naar kijken, op zoek naar de mooiste quotes. Ook op andere sites raken de mooie citaten me in het hart. In ieder (oké, in veel) boeken zitten mooie citaten, citaten die iedereen mooi vindt of citaten die jij persoonlijk mooi vindt omdat ze bijvoorbeeld betrekking op je persoonlijkheid of persoonlijke situatie hebben. Eerder kwam ik ze ook tegen en dan dacht ik: ‘Oh, dat staat er mooi!’ en las ik vorlijk weer verder. Maar de laatste tijd ben ik begonnen met mooie citaten voor mezelf op te slaan op m’n iPod.

Een eReader of toch niet?

De laatste paar weken is de gedachte steeds vaker bij me opgekomen: zou ik eigenlijk een eReader willen hebben? Is dat niet makkelijker? Bijvoorbeeld voor op vakantie of in de trein. De ebooks zijn vaak goedkoper dan de ‘gewone’ boeken en er zijn zelfs een boel gratis ebooks. Maar toch, het is niet alleen het geld dat me tegen houdt!